Anmeldelse
Læsetid: 1 min.

Kærestesorger midt i redebygningens alder

Julie Rudbæks og Jespers Zuschlags webserie 29 er ren spejleffekt, en udramatisk og jovial og sjov fremstilling af kærestesorger midt i redebygningens alder, om sniksnak om sociale medier, scener om sammenstød mellem dem, der fik børn, og dem, der ikke har dem
Kultur
18. maj 2018

Der er nogen, der mener at kunsten ikke bør spejle livet, men i stedet udvide vores eget perspektiv ved at tage os nye steder hen – åndeligt, geografisk, demografisk. Hvis du er sådan en, og i øvrigt har været single og gået ture med dine venner i parker med fancy kaffe i hænderne og sludret om bøvlet ved at ramme sluttyvere, så bør du ikke se webserien 29, skrevet, instrueret og spillet af det kække makkerpar Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag.

For 29 er ren spejleffekt, en udramatisk og jovial og sjov fremstilling af kærestesorger midt i redebygningens alder, om sniksnak om sociale medier, scener om sammenstød mellem dem, der fik børn, og dem, der ikke har dem. 

Rudvæk og Zuschlag, der tidligere har lavet satiresager på DR som Generation SoMe og Julie og Jesper, er særligt gode til at lade ansigtet falde i de helt rigtige folder, så de både er naturtro versioner af almindeligt stolte, latterlige, søde mennesker i sluttyverne, og samtidigt forstørrer det akkurat nok til, at det også er lidt sjovt.

De udveksler anekdoter om konventionen kaffedates, om biseksualitet, om at komme til at dickslappe (hyggeangreb med slap penis) i kåd omklædningsrumskamp med kammeraterne, så stemningen med ét skifter til homofobisk forskrækkelse. De taler om akavede møder med eks’er og om venner, der ikke kan lytte fra deres babylivsorkan af et forældreliv.

De to siger eller oplever ikke noget, som du ikke kunne overhøre, hvis du udspionerede unge på bænke i Kongens Have en søndag. Men ’kender du det at...’ er nu alligevel både et sjovt og kloggørende greb. Så kan man sidde og nikke og sige: Ja. Ja. Ja. Og vide at al forvirring er helt. ekstremt. normalt.

’29’. Otte afsnit af 15 minutter. Dansk. Kan ses på YouSee Comedy (de første fire afsnit er gratis)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her