Læsetid: 2 min.

Kig hinanden i øjnene

De tanker, der skabte 68’s ideologiske bagtæppe, var i mange tilfælde formuleret årtier før. Men holder de også mange år efter? Informations anmeldere giver her den ultimative guide til et oprørende pensum. Her anmelder Nikola Nedeljkovic Gøttsche ’The Revolution of Everyday Life’ af Raoul Vaneigem
3. maj 2018

Vi ved godt, at det ikke er nyrenoverede samtalekøkkener, aircondition, den daglige bedøvelse foran fjernsynet eller all inclusive-ferien til Gran Canaria, der giver tilværelsen mening. Men vi skal genlære det, vi allerede ved – sådan lyder anvisningen i den belgiske filosof Raoul Vaneigems hovedværk fra 1967, The Revolution of Everyday Life.

»Der er flere sandheder i 24 timer i et individs liv end i alle filosofierne,« skriver han i bogens første kapitel.

Vaneigem påstår ikke, at han bidrager med noget originalt. Alt er allerede sagt. Svarene, vi leder efter, er lige for næsen af os og dybest set ganske intuitive. Men takket være teoretikere, der pakker banaliteter ind i akademisk jargon; profeter, som prædiker ismer; og teknokrater, der skaber »falsk realitet«, er hverdagens sandheder ikke blevet udmøntet i en praksis. Vi må snart forstå, at de egentlige analytikere findes på gaden – ikke på universiteterne eller i ministerierne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Hjerl-Hansen
Morten Hjerl-Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu