Læsetid: 2 min.

Lige så stille brutalt

Rosa Liksoms seneste roman er en uhyggelig historie om sygelig og destruktiv kærlighed
1. juni 2018

I mellemkrigstidens Finland vokser en pige op med en far, der lærer hende at elske tysk mentalitet, og en mor, der ydmyger og tæver hende. Da faderen dør pludseligt, overtages hans plads af en af hans bekendte, en nazistisk oberst. Mens pigen endnu er ung, indleder hun og Obersten et forhold, og lige så langsomt spindes hun ind i hans verden af vold og manipulation.

Obersten er en af de vildeste karakterer, jeg længe er stødt på. Han opfører sig som et ynkeligt, krigsliderligt og livsfarligt barn: Det ene øjeblik overdænger han sin forlovede med kærlighedserklæringer og undskyldninger, det næste banker han hende til bevidstløshed og lukker hende inde i et skab. Da han drager i krig, parkerer han hende i et øde hus, hvor han efter behag vender tilbage for at have sex med hende eller tage hende på spontane ture, der bringer dem i berøring med både Hitler, Himmler og Speer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu