Læsetid: 9 min.

Et mesterværk i erindringsgenren

Péter Nádas’ erindringsbog er givende, fordi den på en original og medrivende måde fremskriver fortættede og dunkle erindringshistorier om, hvordan et individ bliver til og er indfældet i en mangfoldighed af komplekse historier og dermed et fletværk af overlappende historier
Péter Nádas’ erindringsbog er givende, fordi den på en original og medrivende måde fremskriver fortættede og dunkle erindringshistorier om, hvordan et individ bliver til og er indfældet i en mangfoldighed af komplekse historier og dermed et fletværk af overlappende historier

Ritzau Scanpix

11. maj 2018

Ungarske Péter Nádas’ monumentale erindringer er både lette at læse og svære at forstå. De 1.278 sider med titlen Aufleuchtende Details. Memoiren eines Erzählers er delt over i to nogenlunde lige store dele. Den første behandler især hans tidlige erindringer fra Budapest, hvor han blev født i 1942. Og der er virkelig tale om tidlige erindringer. Han første tidsfæstede erindringsbillede, erfaringen af i morens favn at blive væltet omkuld af trykbølgen fra et luftbombardement, er fra sommeren eller december 1944, da han er lige under henholdsvis over to år. Anden del fokuserer stærkere på 1950’erne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu