Læsetid: 5 min.

Mørk lille utopi om det menneskelige fællesskab

Simon Holm Pedersens roligt lovende romandebut er en rørende lille utopi om at vælge sine egne fællesskaber
11. maj 2018

Udviklingsromanen har fået en lille genkomst i den ny litteratur. Og med god grund. For er der ét emne, som litteraturen nu synes samstemmigt optaget af, så er det den konflikt mellem individ og fællesskab, som udviklingsromanen traditionelt har behandlet. I de nye udviklingsromaner er konflikten ikke alene forbundet med en hel krise i det menneskelige fællesskab, men også med en krise i selve den menneskelige værensform.

I Theis Ørntofts aktuelle Solar driver længslen efter »nye samværsformer«, der kan svare tidens totale personlige, politiske og planetariske krise, protagonisten helt ud af det menneskelige. Og med Arkadaş romandebuterer Simon Holm Pedersen, født 1987 og uddannet fra Forfatterskolen i 2017, på sin egen måde direkte ind i den tendens.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu