Læsetid: 10 min.

Nye bøger viser, hvordan algoritmer, Big Data og digitalisering skaber øget ulighed

Sorte, migranter, religiøse og seksuelle minoriteter samt fattige personer er genstand for meget mere overvågning og kontrol, alene fordi de tilhører disse grupper. Det viser en række nye bøger om, hvordan Big Data og digitalisering skaber øget ulighed
Sorte, migranter, religiøse og seksuelle minoriteter samt fattige personer er genstand for meget mere overvågning og kontrol, alene fordi de tilhører disse grupper. Det viser en række nye bøger om, hvordan Big Data og digitalisering skaber øget ulighed

Mikkel Lock Svendborg

1. juni 2018

Der er stor mediemæssig bevågenhed på fake news og på, hvordan internettets algoritmer påvirker den ’viden’, der cirkulerer på sociale medier som Facebook. Vinklen er typisk, at det moderne menneske risikerer at blive dummere og får sværere ved at træffe oplyste valg. Algoritmer og Big Data skaber nye vilkår for vestlige samfunds demokratier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Jørn Andersen
  • ingemaje lange
  • Bjarne Andersen
Eva Schwanenflügel, Jørn Andersen, ingemaje lange og Bjarne Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu