Læsetid: 3 min.

Den russiske rockfilm ’Leto’ gør én både glad og melankolsk

Sovjettidens rockungdom gør oprør i den charmerende og energiske konkurrencefilm, ’Leto’, hvis instruktør, Kirill Serebrennikov, ikke kommer til Cannes, fordi han sidder i husarrest i Rusland. Og han er ikke den eneste filmskaber, der ikke kan deltage i årets festival
Den russiske filminstruktør Kirill Serebrennikovs konkurrencefilm, ’Leto’, handler om venskab, kærlighed og rockmusik i 1980’ernes Leningrad.

Den russiske filminstruktør Kirill Serebrennikovs konkurrencefilm, ’Leto’, handler om venskab, kærlighed og rockmusik i 1980’ernes Leningrad.

Cannes Filmfestival

10. maj 2018

CANNES – Selvcensur er en farlig ting, siger den iranske filminstruktør Asghar Farhadi, da jeg møder ham på filmfestivalen i Cannes for at snakke om hans nye, spansksprogede film, Everybody Knows. Men som iransk filmskaber lærer man alligevel hurtigt at tænke sig om, fordi faren for at blive censureret af landets myndigheder konsekvent er til stede.

Men i det mindste har Farhadi fået lov til at rejse til Cannes med sin film, hvorimod hans landsmand og kollega, systemkritikeren Jafar Panahi, der også har en film med i hovedkonkurrencen på festivalen, stadig ikke må rejse udenlands eller tale med pressen.

Panahi, der således ikke kommer herned i år, må i øvrigt slet ikke lave film, men det er alligevel lykkedes ham at producere ikke færre end fire film i de syv år, der er gået siden, han blev pålagt et 20 år langt berufsverbot.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu