Læsetid: 3 min.

Tak for eksperimentet, og bedre held næste gang

To unge mennesker i undertøj. En stilren, hvid scenografi. En temmelig sortsynet tekst. Og en flok forventningsfulde publikummer. Det kunne lyde som opskriften på endnu en succes på Aarhus Teaters Studio-scene. I stedet bliver husdramatiker Peter-Clement Woetmanns nye forestilling, ’Lav Sol’, en lidt for overfladisk og klichefyldt fremtidsvision, der fungerer bedre som eksperiment end som færdig forestilling
Der eksperimenteres på livet løs på Aarhus Teater. Men til trods for Sofia Nolsøes slimindsmurte, kropslige præstation lander fokus alligevel på den klichefyldte tekst.

Der eksperimenteres på livet løs på Aarhus Teater. Men til trods for Sofia Nolsøes slimindsmurte, kropslige præstation lander fokus alligevel på den klichefyldte tekst.

Anna Marín Schram

8. maj 2018

Skuespillerne Sofia Nolsøe og Alvin Olid Bursøe er fanget i David Gehrts kvadratiske scenografi bygget op af fire rum med vægge af ostelærreder udspændt på hvide trærammer. Begge er iklædt hvide undertrøjer og hvide, kortbenede underbenklæder.

Publikum betragter dem først udefra, som voyeurer eller som forskere med identitetsløse forsøgsdyr. I forestillingens anden halvdel rykker publikum ind i selve scenografien, tager plads på bænke og bliver rent fysisk en mere integreret del af forestillingen.

Instruktør Sargun Oshana lader forskellige levende billeder med digitale tal, små stumper af filmsekvenser eller closeup på øjne og læber projiceres op på lærrederne som supplement til Peter-Clement Woetmanns tekst.

Skuespillerne taler på skift, mens deres respektive rum oplyses. I hjertet af scenografien, det største kvadrats midte, er væggene fjernet, og gennem denne fælles åbning mellem de fire mindre rum, kan skuespillerne bevæge sig frit.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu