Læsetid: 4 min.

Tempereret foruroligende Julian Barnes

Julian Barnes skriver foruroligende og rørende om en kærlighed, der bliver mast af skam, moralisme, pertentligt fejede tennisbaner og klistrede sherryglas. Og så spørger han, om det er sådan at være dansker
Julian Barnes skriver foruroligende og rørende om en kærlighed, der bliver mast af skam, moralisme, pertentligt fejede tennisbaner og klistrede sherryglas. Og så spørger han, om det er sådan at være dansker

Graham Jepson

4. maj 2018

Forlaget røber på bagside og flapper så lidt om Julian Barnes’ seneste roman, at hints’ene snarere virker mystificerende end opklarende. Jeg forstår hensynet, men trodser det i det følgende. Så det er nu, man skal se væk.

Paul er 19, da han i midten af 1960’erne møder den mere end dobbelt så gamle Susan i den lille sovebys tennisklub. Det udvikler sig fra sympati, munter og rapkæftet samtale, besøg i hendes hjem med to halvstore døtre og en mr. Grumble af en mand til forelskelse og hyppig sex.

Det er vidunderligt skildret, i øvrigt af Paul i tilbageblik med en blanding af den 19-åriges usårlighed, lidt henkastet, lidt springende, og den ældre mands dystre forudsigelser (vi ved tidligt, at det ikke ender godt, vi ved bare ikke hvorfor).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maria Francisca Torrezão
Maria Francisca Torrezão anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu