Læsetid: 4 min.

Udlændingedebatten hudflettet og blotlagt

På mange måder er udlændingedebatten forstummet herhjemme. Afværgemanøvrerne med påklæbning af mærkater på folk, de politisk korrekte, de kulturradikale (hvem fanden dét så er) med indvendinger mod den farligt forenklende udlændingedebat lander diskussionen, før dén om substansen er begyndt
Jesper Langballe og Søren Krarup har været to markante røster i udlændingedebatten herhjemme. Og deres dogmer er i høj grad adopteret af såvel det populistisk politiske miljø som af den yderligtgående højrefløj på de sociale medier.

Jesper Langballe og Søren Krarup har været to markante røster i udlændingedebatten herhjemme. Og deres dogmer er i høj grad adopteret af såvel det populistisk politiske miljø som af den yderligtgående højrefløj på de sociale medier.

Mie Brinkmann

18. maj 2018

Præstepolitikeren og forfatteren Søren Krarups langvarige korstog mod tolerance og relativitet i konsekvent sidestilling af kristendom og nation er rigeligt adopteret af såvel det populistisk politiske miljø som af den yderligtgående højrefløj på de sociale medier.

I disse tider hvor præsidenten for verdens mægtigste land konstant lyver og forvansker indlysende kendsgerninger, må det selvsagt vække bekymring, når den politiske retorik således får yderligere skub i at undergrave demokratiets forudsætninger, sproget og demokratiets institutioner.

Ordet skaber handlingen. Et aggressivt udsagn udløser aggressiv dåd. Tonen har der været talt en del om, og tonen er afvist som et problem. De der anvender de groveste virkemidler afviser tonens betydning. Hensynet til ytringsfriheden – ofte i betydning af friheden til at ytre, hvad man selv lægger vægt på – dominerer over hensynet eller det naturlige krav til den offentlige ytrings sandfærdige og kildebefæstede rimelighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
 • Alle artikler på information.dk
 • Annoncefrit information.dk
 • E-avis mandag til lørdag
 • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Eva Schwanenflügel
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Hans Larsen
 • Dorte Sørensen
 • Hanne Ribens
 • Knud Chr. Pedersen
 • Frede Jørgensen
 • Troels Ken Pedersen
 • Grethe Preisler
Eva Schwanenflügel, Maj-Britt Kent Hansen, Hans Larsen, Dorte Sørensen, Hanne Ribens, Knud Chr. Pedersen, Frede Jørgensen, Troels Ken Pedersen og Grethe Preisler anbefalede denne artikel

Kommentarer

jan henrik wegener

Metz klager over at mærkater ættes på folk, så debatten stopper. Er det ikke lige netop hvad der er problemet ved flittig brug af diverse "kort"? At når de er i spil slutter debatten let før den er begyndt. hvis man altså overhovedet ønsker en debat. Og at diverse advarsler devalueres når de for tit bliver fremsat. Som Peter der hele tiden råbte "Ulven kommer" indtil ingen gad lytte.
Ud over disse indvendinger kan man jo i høj grad spørge om ikke netop den måde Metz ser ud til at føre debat har været en del af den ene fløjs måde at tabe på, indtil videre.