Læsetid: 8 min.

’Verden ønsker at se sig selv’ er et intimt og svimlende indblik i Inger Christensens værksted

Det er for Tue Andersen Nexø i skitserne til digtsamlingen ’alfabet’, at de virkelige sensationer findes, og sådan er det en svimmel lykke at vandre rundt i Inger Christensens efterladte skitser, udkast og lejlighedstekster
25. maj 2018

I verden ønsker at se sig selv, den nye mursten med Inger Christensens efterladte tekster, finder man selvfølgelig små digte, som ellers ikke har været trykt. Der er sonetter skrevet til forskellige lejligheder, digte skrevet som hilsner til andre digtere, sene forsøg på at digte på tysk, tidlige digte, som ellers blev »refuseret« – dvs. afvist – af tidsskriftet Hvedekorn. Bogen opsamler også lejlighedstekster, trykt i tidsskrifter og antologier, essays og taler, som Inger Christensen har holdt. Den finder og optrykker de elegante og sørgmodige småtekster, Inger Christensen skrev i sine sidste år, gør hendes efterord og hendes radioanmeldelser af dansk og udenlandsk litteratur tilgængelige igen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu