Læsetid: 5 min.

Digteren Nanna Storr-Hansens økologiske stemme vokser vildt i en stærk toer

Nanna Storr-Hansen imponerer med sin sikre og knappe præcision og enkle rytme i sin anden digtsamling Mimosa
Nanna Storr-Hansen er født i 1991.

Nanna Storr-Hansen er født i 1991.

Martin Johannsen

29. juni 2018

»Øen slayer«. »Bby«. »Teen Age«. Så badass og ungt er de tre dele i Nanna Storr-Hansens stærke anden bog, Mimosa, betitlet. Det siger mindst én ting om digtene. Selv om de både er fulde af følelse og kan kaldes økopoesi, er de ingen højlyrisk naturdigtning i ren og romantisk stil.

»Øen slayer«: Den slags enkle besjælinger er digtene fulde af. Det jeg, der taler i digtene – måske er det hende, der så følsomt hedder Mimosa? – tillægger nærmest demonstrativt naturen handlekraft, karakter og temperament. »Solen jagter« det vi, der i bogens første del går rundt i græs og mest bare er i verden, og græsset, det »sørger«. »Væsker er venlige«, »appelsinerne taler« og »det virker forfængeligt af natten/ at den efter at have været sort/ et stykke tid/ ændrer sig til blålig«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu