Læsetid: 4 min.

Frihed og familietragedie

Fransk snakkesalig dannelsesroman om en ung pige
8. juni 2018

Teenagepigen Atanasia lever et stilfærdigt og indestængt liv sammen med sin følsomme far og formanende mor. Under en ekskursion støder hun på et maleri af den mystiske kunstner Roberto Diaz Uribe, som hun straks bliver betaget af.

I tiden derefter kredser hendes tanker uafladeligt om Uribe, og Atanasia sætter sig for at finde ud af, hvorfor kunstneren har trukket sig fra offentligheden. Hurtigt viser det sig dog, at historien er endnu mere besynderlig end først antaget.

Roberto Diaz Uribe er nemlig hendes onkel, og bag sløret af forsvinding og fortielser gemmer der sig en række dystre hemmeligheder.

Opdagelsen fører til en optrævling af familiens historie helt tilbage til 1600-tallet, og der krydsklippes mellem dette spor og romanens nutid, hvor Atanasia efter sin fars selvmord drager til Paris for at møde kunstteoretikeren Vladimir Velevin, der som den eneste har skrevet bøger om hendes onkels værk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu