Læsetid: 5 min.

Fuck det, lad os se væddeløb

Jørgen Leth har i et halvt århundrede berettet om cykelløb i både digte, på film og som journalist og tv-kommentator. To nye bøger stiller skarpt på hans fascination af sporten og hans oplevelser på landevejen
Jørgen Leth har i et halvt århundrede berettet om cykelløb i både digte, på film og som journalist og tv-kommentator. To nye bøger stiller skarpt på hans fascination af sporten og hans oplevelser på landevejen

Bax Lindhardt

29. juni 2018

»Der er mange gode historier i cykelsporten, ikke? Det er der altså.«

Ordene er Jørgen Leths og falder kort inde i Jakob Kristian Sørensens nye bog Der er et magisk øjeblik: Jørgen Leths liv med cykelsporten.

Sørensen er som fotograf, forfatter og bidragsyder til det toneangivende tidsskrift Roleur ofte på farten i cykelsportens tjeneste, og denne gang er han rejst til Haiti for at fange digteren, filmmageren og Tour de France-kommentatoren uden for sæsonen.

Historien burde starte på Aarhus Cyklebane, hvor Jørgen Leth færdedes som barn, men den del er fortalt så mange gange, pointerer han selv, så i stedet vælger parret at tage afsæt i sæsonens første monument, Milano-Sanremo.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Aagaard
Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu