Læsetid: 4 min.

Hår og tarme og stærke arme

Oplysningstidens orkester med violinisten Rachel Podgers som en dronning på scenen med sit store røde hår fejende farligt tæt på strengene
19. juni 2018

Tivoli har en flot koncertrække i år med fire internationale orkestre hen over sommeren. Fire orkestre fra forskellige lande og med meget forskellige profiler: Freiburger Barockorchester, Orchestra of the Age of Enlightenment, West-Eastern Divan Orchestra og Russian National Orchestra.

Det er ligefrem meget interessant at sætte sig ind i koncertsalen og lade verden komme til én. Søndag eftermiddag var Orchestra of the Age of Enlightenment, også kaldet OAE, på scenen.

OAE. Det lyder næsten som en terrororganisation. Det er det selvfølgelig ikke, men forkæmpere for frihed og uafhængighed kan man godt tale om. OAE er deres egne. Det er et London-baseret orkester styret af musikerne selv uden en fast tilknyttet dirigent.

Man kunne også kalde det et forvokset ensemble med en selvstændighed som en strygekvartet, men modsat strygekvartettens definerede personlighed og indgroede samspillethed, kan man spænde en hest for det lille symfoniorkester i form af forskellige musikalske personligheder, både dirigenter og solister, som orkesteret lader sig inspirere og lede af i dedikerede projekter.

Det originale ved OAE er vidden i deres repertoire.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu