Læsetid: 3 min.

Jan Thielkes kunstneriske evner overbeviser ikke

De få vellykkede digte i Jan Thielkes nye samling formår ikke at fjerne indtrykket af, at skuffen blot er blevet tømt
15. juni 2018

På et litterært seminar for nylig udtrykte en forfatter – det var konkret Mathilde Walter Clark, men det lå i luften, at andre, om de turde, kunne sige det samme – sin ærgrelse og forundring over, at anmeldere så ofte »skriver en bog ned« i stedet for at »skrive den op«.

Jeg forstår udmærket hendes synspunkt, men kan også nemt komme i tanker om bøger, som ligefrem nærmest modsætter sig, at man skriver dem opad … I stedet anmoder de, meget imod forfatterens vilje, om den modsatte medfart. Der er trods alt grænser for, hvor »empatisk« en anmelder kan være, men det er indimellem også begrænset, hvor morsomt det er at skulle rakke ned.

Med digtsamling nummer fem fra den afgående formand for Danske skønlitterære Forfattere, Jan Thielke, er man i den situation, hvor ens vurdering lige let kan falde ud til både positiv- og negativsiden. Så er der for alvor noget galt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu