Læsetid: 4 min.

Kamufleret som fantasy skriver Dennis Gade Kofod både om hverdagen og om udlændingepolitik

Dennis Gade Kofod skriver en meget smuk, og også karsk og nogle gange lidt ulækker prosa, fuld af øjeblikke, der føles lykkelige og sørgmodige på samme tid. ’Folkemøg’ er genkendelig i sine fantasyingredienser, men den er ligeglad med genrens vulgært episke træk
15. juni 2018

Dennis Gade Kofods nye bog Folkemøg er en fuldblods fantasyroman, som samtidig fuldstændigt underminerer genren. Ingredienserne er der ellers: Riget på den navnløse ø har noget vagt middelalderligt over sig; man ligger i krig med troldkællingen på den anden side af havet; med sine runer giver troldmanden liv til mekaniske insekter, der ikke samler nektar, men derimod billeder af undersåtternes liv; kongen er taget til fange; den unge dronning Ursula strutter af liv; et magisk træ er ved at dø i byens midte.

Men Folkemøg vil noget andet med de ingredienser. Den er ligeglad med fantasy-genrens vulgært episke træk. Den vil ikke skrive om, hvordan store fjender overvindes af helte i heltemodige slag, den vil hellere være en vision og en politisk allegori. Og så vil den fokusere på små bitte, smukke og melankolske glimt af materie og hverdag, øjeblikke, hvor tiden og handlingen er sat ud af kraft.

Her slagter nogle familier et får i en baggård i byen:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu