Læsetid: 5 min.

Fra kirkekamp over kulturkamp til religionskamp

Sognepræst Henriks Bachs historiefortælling om Tidehverv fra 1920’erne til i dag er mere spændende end størsteparten af tidens romaner
29. juni 2018

Er man udstyret med en utilladeligt kort historisk og kulturel erindring, vil man måske kun forbinde ordet Tidehverv med navnene på to præster og fætre, som i 00’erne sad på Tinge for Dansk Folkeparti og optrådte som talsmænd for indvandrerskepsis og national konservatisme.

Men Tidehverv har en historie, der rækker meget længere tilbage end Jesper Langballe og Søren Krarup, og som i dag tillige strækker sig længere frem, bl.a. i kraft af sidstnævntes meget lidt tavse og ikke særlig selvudslettende døtre.

Hvor lang historien i grunden er, og hvilke spændende dimensioner den rummer, kristeligt og kulturelt, kan man nu overbevise sig om gennem en yderst veltilrettelagt og elementært velskreven bog af Henrik Bach, sognepræst i Fårevejle. Han har sat sig grundigt ind i stoffet og formidler det kyndigt og klart, men han har også forstået at kombinere de overordnede perspektiver med indsigtsfulde portrætter af de personer, der tegnede Tidehverv siden bevægelsen blev til i midten af 1920’erne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jan Damskier

"de idelige spring fra (berettiget) undsigelse af såkaldt gerningsretfærdighed" - Hvad menes der med "berettiget" i denne sammenhæng, Skyum-Nielsen?