Læsetid: 4 min.

Læs Madame Secretary’s tankevækkende bog. Selvom håbet måske allerede er ude

USA’s tidligere udenrigsminister Madeleine Albright går i sin nye bog ’Fascisme – En advarsel’ bagud i det selvoplevede under og efter Anden Verdenskrig og knytter an til vores tid
Madame Secretary of State er mere end almindeligt velskrivende med en indsigt i historien, der personligt rækker bagud i det selvoplevede under og efter Anden Verdenskrig på flugt for både hvid og rød fascisme.

Madame Secretary of State er mere end almindeligt velskrivende med en indsigt i historien, der personligt rækker bagud i det selvoplevede under og efter Anden Verdenskrig på flugt for både hvid og rød fascisme.

Brendan Hoffman

15. juni 2018

USA’s tidligere udenrigsminister Madeleine Albright er velkendt også for danske læsere takket være sine to bemærkelsesværdige erindringsbøger. Madame Secretary of State er mere end almindeligt velskrivende med en indsigt i historien, der personligt rækker bagud i det selvoplevede under og efter Anden Verdenskrig på flugt for både hvid og rød fascisme.

I sin nye bog: Fascisme – En advarsel ser Albright på denne baggrund, og i betragtning af de sidste års begivenheder frem mod det, der burde være utænkeligt. I disse tider tegner sig, imidlertid ikke kun under fjerne horisonter, men i land efter land fascismens stadig mere påtrængende nærvær eller tilbagevenden – i Ungarn, Polen, Italien, USA, etc. og en rem af huden i Danmark.

Debatten om fascismens nutidige væsen – eller nazismens tendens – afvises ofte af borgerlige debattører, der gerne beskylder folk, der anlægger sammenligninger for at trække nazikortet, jødekortet, offerkortet, etc. – højaktuelt angående Donald Trump: fascistkortet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
  • lars søgaard-jensen
Maj-Britt Kent Hansen og lars søgaard-jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu