Læsetid: 2 min.

Lykke Lis nye album har bred popenergi og et enkelt tilfælde af oversharing

Den svenske sanger og sangskrivers miks af poppens sødme og indiemusikkens bid gjorde med det samme Lykke Li til et fast soundtrack i byernes smalle sidegader. Her lod den svenske sangerinde sig høre som baggrundsmusik, der strømmede ud fra både øl- og cocktailbarer. Fire år efter sit seneste album rækker hun – heldigvis – længere ud
Lykke Lis nye album 'So Sad So Sexy'.

Lykke Lis nye album 'So Sad So Sexy'.

Chloe Le Drezen

8. juni 2018

Til ti friske sange hældes lige dele sex og sørgmodighed i shakeren. Det kunne lyde som en kopi af opskriften på Lykke Lis gennembrudsalbum fra 2011, Wounded Rhymes. Men på syv år er der alligevel sket noget med ingredienserne. Det beviser den svenske musiker på sin fjerde soloplade, So Sad So Sexy.

Af med frynserne

I mellemtiden har den unge sangerinde haft sit at se til. Hun er blevet model og mor, og samtidig har hun været en af drivkræfterne bag supergruppen LIV, der også består af medlemmer fra de svenske indiebands Miike Snow og Peter, Björn and John. At kaste sig over så mange sideprojekter virker ikke til at have udmattet Lykke Li, tværtimod fremstår hun med en ny energi som soloartist.

Tilbage i 2016 afslørede hun i et interview med Pitchfork, at hendes næste skulle stå i kontrast til hendes forudgående. Og det gør So Sad So Sexy. Dets ti numre lyder ikke længere som små, identitetssøgende indieballader beklædt med akustiske frynser. Snarere er det en samling lange, knugende omfavnelser fra hendes sofistikerede pop-persona.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu