Læsetid: 4 min.

Signe Gjessings prosadebut 'Synet og vennen' er bedst, når den er mest jordnær

Den kosmisk orienterede digter Signe Gjessings prosadebut skildrer en sorgproces med ganske lidt ydre handling og ganske vidtløftige tanker om udødelighed. Den er bedst, når det spacy blik lander i et konkret og genkendeligt rum
8. juni 2018

Signe Gjessing er vel nok Danmarks mest kosmisk orienterede digter. Jegerne i hendes tekster er sværmende og tilbøjelige til at zoome ud i kosmos, hvor de jonglerer med abstraktioner og originale – om ikke altid håndgribelige – billeder.

Efter tre digtsamlinger udgiver Gjessing nu en lille og som sædvanligt særegen prosabog, Synet og vennen. Hen over små 50 sider udfolder hun et handlingsforløb, der starter ved vennen Florians grav og følger førstepersonsfortælleren gennem en sært sværmerisk sorgproces, der kredser mere om muligheden for hel eller delvis udødelighed end om definitive tab.

Jeget går rundt i verden og fortaber sig i betragtningen af de umiddelbare omgivelser og de vidtløftige tanker, den afføder. Nogle gange alene, andre gange i selskab med venner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu