Læsetid: 3 min.

’Skytsenglen’ er spild af en god historie

Den engelsksprogede thriller ’Skytsenglen’ om den danske nazist Palle Hardrup, som i 1951 begik bankrøveri og mord under hypnose, er ikke bare klodset, men decideret komisk i sit forsøg på at gøre sig tilgængelig for et globalt mainstreampublikum
Kriminalassistent Anders Olsen (th., Pilou Asbæk) forsøger at bevise, at hypnotisøren og nazisten Bjørn Schouw Nielsen (amerikanske Josh Lucas) er skyld i mord i den mislykkede thriller, ’Skytsenglen’, der foregår i et København, der aldrig har eksisteret. 

Kriminalassistent Anders Olsen (th., Pilou Asbæk) forsøger at bevise, at hypnotisøren og nazisten Bjørn Schouw Nielsen (amerikanske Josh Lucas) er skyld i mord i den mislykkede thriller, ’Skytsenglen’, der foregår i et København, der aldrig har eksisteret. 

Scanbox 

29. juni 2018

Der er vel en teoretisk mulighed for, at en periodefilm kan være god uden at være særlig historisk korrekt. Man har jo som filminstruktør sin kunstneriske frihed til at finde på og føje til, til gavn for historien og glæde for publikum.

Den frihed har finske Arto Halonen brugt løs af i sin første internationale produktion, Skytsenglen, en thriller om det såkaldte hypnosemord, der fandt sted i København i 1951. Men alle de friheder, Halonen tager sig, udvander historien i stedet for at forstærke den og giver et tydeligere billede af instruktørens smag i klicheer end af den tid, den handler om.

Skytsenglen foregår i en udgave af København, der aldrig har eksisteret. Mange af udendørsscenerne er optaget et sted i Kroatien, hvor nogle mørke gyder og brostensbelagte gader gør det ud for en standardiseret regnfuld europæisk storby.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu