Læsetid: 4 min.

’I Syrien’ viser krigen fra hverdagsperspektiv

En midaldrende kvinde prøver stædigt at holde sammen på sit hjem, sin familie og den skrøbelige hverdag i den sidste beboede lejlighed i en sønderbombet ejendom i Damaskus. ’I Syrien’ er en grufuld og tankevækkende film, ikke mindst i de stille scener
En familie – og bekendte – gemmer sig for krigen i en lejlighed i Damaskus rundt omkring matriarken Oum Yazan i filmen ’I Syrien’. 

En familie – og bekendte – gemmer sig for krigen i en lejlighed i Damaskus rundt omkring matriarken Oum Yazan i filmen ’I Syrien’. 

Scanbox Entertainment

21. juni 2018

Belgiske Philippe Van Leeuws intense kammerspil I Syrien skildrer den igangværende krig, som den tager sig ud inde fra en forskanset lejlighed i en ellers forladt beboelsesejendom i Damaskus. Her forsøger den midaldrende kvinde Oum Yazan (Hiam Abbass) sammen med den midlertidige konstellation af mennesker, der har samlet sig i lejligheden, at undslippe rædslerne og samtidig opretholde en vis normalitet.

Gennem et døgn følger man Oum, hendes søn og to teenagedøtre, den ene datters kæreste, børnenes bedstefar, en hushjælp og et nabopar med deres spædbarn. Hendes mand er ude efter forsyninger og ikke til at få fat på via det nedbrudte telefonnet. 

Set udefra virker det vanvittigt at blive. Med jævne mellemrum lyder der skudsalver og brag fra bombenedslag, og alle i lejligheden må gemme sig i køkkenet. Naboparret Halima (Diamand Bou Abboud) og Samir (Moustapha Al Kar) har da også planer om at flygte med deres spædbarn, der er holdt op med at reagere på lyden af bomber og skud. Først har Samir bare et enkelt ærinde ude i byen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu