Læsetid: 3 min.

Florence + The Machine serverer stadig frisk og sprød barokpop

Op til udgivelsen af deres fjerde album har det engelske popband Florence + The Machine været ramt af interne konflikter. Men det forhindrer dem ikke i at styre støt og roligt mod velkendte, musikalske kyster med poeten og sangerinden Florence Welch som galionsfiguren i front
Florence + The Machine har netop spillet på Melt Festival i Tyskland. Selvom bandets pastelfarver krakelerede i februar, da trommeslager Christopher Hayden forlod bandet, lader bandet heldigvis til at holde eventuelle interne konflikter uden for pressens søgelys.

Florence + The Machine har netop spillet på Melt Festival i Tyskland. Selvom bandets pastelfarver krakelerede i februar, da trommeslager Christopher Hayden forlod bandet, lader bandet heldigvis til at holde eventuelle interne konflikter uden for pressens søgelys.

Roland Owsnitzki

19. juli 2018

Den engelske sangerinde Florence Welch må siges af være inkarnationen af en ægte indiegudinde.

Hendes stil hylder hippieretro, samtidig med at den udstråler en iskold modebevidsthed. Hendes stemme går klart igennem, både hvis den skal lyde stærk, og hvis den skal lyde skrøbelig. Og når hun viser sig på en scene, virker hun på én gang nærværende og reserveret.

På albummet High as Hope står Welch for fjerde gang i spidsen for det flagrende barokpoporkester Florence + The Machine. Et album, hvor forsanger og maskineri for alvor er smeltet sammen til én rytme.

Sådan som tangenterne berøres fuldstændig pianissimo i begyndelsen af åbningsnummeret »June«, mens de sidste dage i juni netop er gået på hæld, føles det, som om Florence Welch selv glider med lette, usynlige skridt gennem det rum, du sidder i, og kærtegner din hud sammen med sommerbrisen.

Måske lister Welch i virkeligheden bare rundt og leder efter noget at spise. Hun lyder i hvert fald sulten. På nummeret »Hunger« synger hun som en kropsaktivist, der kan vække de flestes livsappetit.

Sangteksten lyder:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu