Læsetid: 5 min.

Hvordan det går? Helt ad helvede til

Det vælter frem med podcasts om mentalt helbred. Fra tung psykisk sygdom til de mærkelige tanker vi alle sammen går rundt og bokser med, men sjældent deler. I nogle af dem griner man sig igennem, i andre tuder man. Fælles for dem er, at de ophæver grænserne mellem os, de normale, og dem, de skøre. Og så føler man sig en lille smule mindre alene bagefter
Det vælter frem med podcasts om mentalt helbred. Fra tung psykisk sygdom til de mærkelige tanker vi alle sammen går rundt og bokser med, men sjældent deler. I nogle af dem griner man sig igennem, i andre tuder man. Fælles for dem er, at de ophæver grænserne mellem os, de normale, og dem, de skøre. Og så føler man sig en lille smule mindre alene bagefter

Sofie Holm Larsen

30. juli 2018

1. Tak for diagnosen

Vi lægger ud med en nyere dansk podcast. I Diagnosen fra Heartbeat mødes de to værter til en omgang diagnose-bilkort.

Direktør Morten Pedersen og tv-vært Jasper Ritz er, med deres egne ord, heldige at have diagnoser, og de battler gerne med deres gæster for at se, hvem der har flest. De tæller blandt andet skuespiller og børnevært Sebastian Klein, der fortæller åbent om sin indlæggelse på et psykiatrisk afsnit efter et sammenbrud, og tv-personligheden Pernille Aalund, der deler erfaringer om sin asperger.

Podcasten har det erklærede mål at fremhæve de positive ting ved livet med en diagnose. Det er et sympatisk projekt, men også et greb, der kan stå i vejen for egentlig udforskning af det totale billede. De to har netop afsluttet første sæson. Vi hepper på flere.

Diagnosen

2. ’Safe space’ i venteværelset

Mental Illness Happy Hour har kørt hver uge siden 2010.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Peter Jensen

Mad in America's Podcast:

https://www.madinamerica.com/mia-radio-landing/mia-podcast/

Dækker flere forskellige emner. F.eks. kritiske spørgsmål til 'videnskabelige' artikler, udtrapning af psykofarmaka, behandling af vedvarende bivirkninger, tvang, retssikkerhed, peer-support, metoder til behandling, personlige historier og meget mere.

Jeg kan stærkt anbefale deres side generelt.

I deres podcasts interviewes f.eks. John Read, David Healy, Olga Runciman, Peter Breggin, Sami Timimi, Joanna Moncrief og mange andre...

Peter Jensen

Jeg vil godt advare; Det er ikke underholdning og forvanskning af vigtige problemstillinger. Det er kritisk analyse.

Ib Christensen

En vittighed om depression?
En skam vi ikke kan bede H.C. Andersen, at skrive en fortsættelse om hvordan hoben følte, da de forstod hvordan det egentlig hængte sammen, i slutningen af Kejserens nye klæder.