Læsetid: 4 min.

’Misantropen’ på Grønnegårds Teatret er sand, følsom tragikomedie

Se en forelsket tåbe gå planken ud, se Nicolas Bro og Sonja Richter skinne i årets sommerforestilling på Grønnegårds Teatrets traditionsrige udendørsscene. Madeleine Røn Juuls rørende enkle ’Misantropen’ er komedie af høj karat med herligt overdrevent kostumerede og fagtende kroppe og svinere indpakket i rimede aleksandrinervers
Den overskønne unge enke Célimène bliver spillet med overskønne smilehuller af Sonja Richter. Som en sand selskabsløvinde, der legesygt brillerer i bagtalelse og letsindet flirt med hobefulde af bejlere, vækker hun Alcestes tilsyneladende moralske forargelse.

Den overskønne unge enke Célimène bliver spillet med overskønne smilehuller af Sonja Richter. Som en sand selskabsløvinde, der legesygt brillerer i bagtalelse og letsindet flirt med hobefulde af bejlere, vækker hun Alcestes tilsyneladende moralske forargelse.

Bjarne Stæhr

3. juli 2018

Om sommeren går man i Grønnegårds Teatret, man picniccer i Kunstindustrimuseets gamle have og ser en gammel komedieklassiker af Holberg eller Molière. Det tilsiger i hvert fald traditionen, hvis man tilhører nogenlunde den del af den kulturforbrugende klasse, der, nogenlunde, falder sammen med Irmas kernekundegruppe. Og i år er der god grund til at følge traditionen.

For årets stykke, Misantropen, føles som skrevet til haven. På premiereaftenen er scenen sat noget nær perfekt for Molières 1600-tals satire over menneskehaderen Alcestes moralske afsky ved selskabslivets sociale spil. Haven er sin egen lille spejling af det københavnske kulturlivs kosmos. Den er allerede sin egen lille scene, hvor det søde sommerselskabsliv med eget subtilt socialt hierarki og show udspiller sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu