Læsetid: 4 min.

Filmen ’Last Flag Flying’ sender os på en sorgrejse, man kunne dø af grin over

Richard Linklaters nye film er et yderst vellykket mix af lystspil og tragedie. Den snegler sig på en knivsæg mellem det kammeratligt profane og det dybt samfundskritiske. Og under de tre ældre hovedpersoner og gamle soldaterkammeraters historie står fortællingen om de tossede krige, som USA har kastet sig ud i
Richard Linklaters nye film er et yderst vellykket mix af lystspil og tragedie. Den snegler sig på en knivsæg mellem det kammeratligt profane og det dybt samfundskritiske. Og under de tre ældre hovedpersoner og gamle soldaterkammeraters historie står fortællingen om de tossede krige, som USA har kastet sig ud i

Ritzau Scanpix

16. august 2018

Personligt er det ikke altid sprudlende begejstring, jeg flyder over med, når det kommer til den amerikanske instruktør Richard Linklaters film.

I mine øjne kan hans film ofte være tamt underspillede, for selvbevidst nuttede og kedsommeligt – omend sikkert bevidst – konfliktløse.

Jeg forstod for eksempel ikke ophidselsen over Boyhood, der nægtede at blive en engagerende fortælling og forblev et hyggeligt formeksperiment. Og jeg forstod heller ikke, hvorfor vi skulle have hele tre samtalefilm med Ethan Hawke og Julie Delpy (i Before-trilogien), når den svundne romantiske periode, de sukker efter, så tydeligt er uden for Linklaters kunstneriske rækkevidde.

Men han har også forbilledligt dyrket en række formeksperimenter – både i ovenstående og i en række mere eller mindre vellykkede film. Der er tegneseriefilmen Waking Life og A Scanner Darkly. En række af dem foregår over ét døgn eller mindre, mest vellykket SubUrbia og Tape, der foregår på én location.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Morten Hjerl-Hansen
Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Morten Hjerl-Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu