Læsetid: 3 min.

Det er en fryd at overvære Mac Millers musikalske selvhjælp

Mac Miller genopfinder ikke ligefrem den jazzede rapmusik. Men han formår alligevel at skabe sit eget rum. Et rum med masser af smerte og med en særlig maskulin sårbarhed
Mac Miller er ikke en falden machomand, der puster sig op og skyder på hende, der gik. Dem er der også så rigeligt af i hiphoppen i forvejen. Mac Miller forsøger bare at rejse sig, at komme lidt ud i lyset, at finde et ståsted. Det lykkes i dén grad og på fineste vis med ’Swimming’.

Mac Miller er ikke en falden machomand, der puster sig op og skyder på hende, der gik. Dem er der også så rigeligt af i hiphoppen i forvejen. Mac Miller forsøger bare at rejse sig, at komme lidt ud i lyset, at finde et ståsted. Det lykkes i dén grad og på fineste vis med ’Swimming’.

Ritzau Scanpix

31. august 2018

Mac Miller ligger i en kiste af ubehandlet træ. Han lyser omkring sig med en lommelygte, løfter hovedet, så han kan se rundt. Lange søm stikker truende ned imod ham.

Han retter lygten ned imod sine slidte sneakers, får med en lidt omstændelig manøvre fisket en cigaret og en tændstik frem fra den ene sko.

Et øjeblik ligger han bare og ryger, mens hans læber bevæger sig til lyrikken fra sangen »Self Care«. Så tager han en kniv frem fra en lomme i sine løse bukser. Han ridser en cirkel i træet foran sit ansigt. I cirklen skriver han »memento mori« – husk, at du skal dø. Han tager sigte med sine fingre, knytter så næven og begynder at slå op imod cirklen.

Symbolikken i musikvideoen til »Self Care« taler ikke bare sit eget tydelige sprog. Den er også en fin introduktion til Mac Millers nye album, Swimming. For her er historien i al sin enkelhed, at han har været langt nede, men at han nu – med stor møje – er på vej op igen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu