Læsetid: 4 min.

Gensyn med festudvalgsformanden, der konverterede til Islam

Oscar var gymnasiets mest kompetente festabe og kvindeforfører og formand for festudvalget. Nu lever han et fromt muslimsk liv i Uganda. Forfatteren og podcastværten Sigurd Hartkorn Plaetner opsøger sin gamle ven i ny DR3-dokumentar, der virker stærkest som følsom fremstilling af, hvad et radikalt livsvalg kan gøre ved et venskab
Oscar er ikke specielt interesseret i dokumentarprojektet. Faktisk er han lige på nippet til at springe fra, og på optagelserne bevæger de to gamle venners samtale sig hele tiden på en knivsæg mellem konfrontation og forsoning.

Oscar er ikke specielt interesseret i dokumentarprojektet. Faktisk er han lige på nippet til at springe fra, og på optagelserne bevæger de to gamle venners samtale sig hele tiden på en knivsæg mellem konfrontation og forsoning.

Fra DR

8. august 2018

Det er et oplagt spørgsmål, som Sigurd Hartkorn Plaetner forsøger at besvare med DR3-dokumentaren Min vens vilde forandring, og samtidigt er det et næsten umuligt projekt at få det besvaret. Sigurd er en kæk fyr i slutningen af tyverne, der arbejder som forfatter, skribent og podcastvært.

Hans gamle ven Oscar Jensen fra Aurehøj Gymnasium i Gentofte konverterede i årene efter gymnasiet til Islam og har nu bygget hele sit liv op om sin tro og det religiøse fællesskab, han har fundet i en lille by i Uganda. Hvorfor? Det vil Sigurd gerne vide.

Oscar var gymnasiets mest kompetente festabe og kvindeforfører, formand for festudvalget og forbillede for den unge Sigurd.

Efter han konverterede, kom Sigurd til at lave sjov med hans religiøse sprogbrug, og så gled kontakten ud i nogle år. Indtil Sigurd altså allierer sig med en filmende ven og til tv gør et projekt ud af at opsøge Oscar og spørge, hvorfor han har forvandlet sig så drastisk. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu