Læsetid: 2 min.

Homo med forsinkelse

Arkitekten Anne Mette Kærulf Lorentzen springer ud som tegneserieforfatter med et album om at springe ud som lesbisk. Styrken ligger især i de naturalistiske, levede erfaringer, og det er synd, at den nærhed forsvinder lidt med tegnede dyr som protagonister
24. august 2018

Skamlebben er den misvisende, grænsende til groteske titel på tegneseriedebutant Anne Mette Kærulf Lorenzens blide og ærlige selvbiografisk afledte fortælling om at springe ud som lesbisk midtvejs i livet—som familiemor til fire og med forældrene på vej på plejehjem.

Titlen refererer relevant til den skam, der ofte følger med uerkendt eller blot undertrykt seksuel identitet, men den signalerer grovkornet polemik i en bog, der er alt andet.

Den altdominerende hovedperson Louise er i bedste tegneseriestil tegnet som en kanin, hvilket pr. ikonografisk tradition blandt andet signalerer frodighed eller den liderlighed, som er drivkraften i historien om, hvordan hun gradvist realiserer sin seksualitet bag ryggen på sin noget patetisk beskrevne ægtemand, der i stedet spiller den af til sit fugleatlas.

Normalkroppe med strap-ons

Ganske modigt og helt nødvendigt giver Kærulf Lorenzen sig således i kast med nøgternt skildrede samlejescener, der får en del humor ud af akavede normalkroppe med strap-ons, men samtidig fint formidler ekstasen, når det gælder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu