Læsetid: 2 min.

Kedelig og konstrueret

Mislykket japansk isbjørneroman
Mislykket japansk isbjørneroman

Ritzau Scanpix

17. august 2018

Yoko Tawadas En isbjørns erindringer er historien om tre generationer af isbjørne og deres liv i underholdningsbranchen: Den første er en cirkusartist i Sovjetunionen, der kommer i statens søgelys efter at have skrevet sin selvbiografi, hvorefter hun flygter til det alt for varme Vesttyskland og derfra videre til Canada.

Den anden – som er datter af den første – ender også i cirkus, efter at have forsøgt sig med ballet. Den tredje er den verdenskendte Knut, som i begyndelsen af 00’erne var hovedattraktionen i Berlin Zoo. Undervejs hører vi også både om hverdagen som dyretæmmer og livet under paranoide regimer.

Som jeg ser det, forsøger romanen at sige noget om forskellen på – og forholdet mellem – dyr og mennesker, om svigt og omsorg, samt om indespærring både i konkret og overført betydning. Disse interessante elementer er til stede i teksten, men det lykkes hverken at få dem til at fungere sammen eller hver for sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu