Læsetid: 5 min.

Michael Noer skruer op for ækelheden i sin genindspilning af fængselsdramaet ’Papillon’

Michael Noer har i sin første internationale spillefilm fået noget nyt og andet ud af fængseldramaet ’Papillon’ fra 1973 om en fransk straffefanges utrættelige forsøg på at flygte fra en grusom straffekoloni
Styrken ved Michael Noers ’Papillon’ er, at det ækle er så meget mere iøjenfaldende end i originalversionen af filmen fra 1973, og Noers version holder balancen mellem opbyggelig forbrødringshistorie og den rene og skære elendighed, som Papillon og Dega bebinder sig i, mener anmelder Lone Nikolajsen.

Styrken ved Michael Noers ’Papillon’ er, at det ækle er så meget mere iøjenfaldende end i originalversionen af filmen fra 1973, og Noers version holder balancen mellem opbyggelig forbrødringshistorie og den rene og skære elendighed, som Papillon og Dega bebinder sig i, mener anmelder Lone Nikolajsen.

Jose Haro

23. august 2018

Michael Noers generelt vellykkede genindspilning af fængselsdramaet Papillon overgår originalversionen på ét parameter: klamhed. Det er et vigtigt parameter i en film, der handler om, præcis hvor forfærdelige og uværdige Frankrigs straffekolonier i Fransk Guyana var.

Elendigheden bliver konkret og anskuelig, når man ser, hvordan mudder, regn, blod, sved og afføring sætter sig i fangedragternes stof. Eller hvordan fingre bliver beskidte af at finde et pengeetui frem fra endetarmen, som er det eneste private opbevaringssted, fangerne har. De indtørrede blodplamager på fangelejrens henrettelsespeloton er et mere grufuldt syn end selve henrettelsen, fordi de stille og roligt viser den hyppighed og selvfølgelighed, der bliver slået ihjel med i den sydamerikanske straffekoloni.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
  • Christian Skoubye
  • Jens Carstensen
Olaf Tehrani, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Christian Skoubye og Jens Carstensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu