Læsetid: 3 min.

Mitski er indierockens ensomme geisha

Den New York-baserede musiker Mitski er blevet en anelse mere voksen og en anelse mindre ironisk på sit nye album. Hun vrænger ikke længere af high school-rocken for eksempel, men påtager sig rollen som evig outsider og nytilflytter på sit nye flotte, fragmentariske album
Mitski passer godt ind uden at passe ind overhovedet.

Mitski passer godt ind uden at passe ind overhovedet.

Bao Ngo

17. august 2018

I japanskamerikanske Mitskis musik er der ofte et spil imellem det, hun kan kontrollere, og det, der river hende med. Kærligheden er for eksempel aldrig til at styre. De sociale relationer heller ikke. Men ensomheden mestrer hun.

Guitarerne har deres eget organiske liv, fodret af feedback og effekter. Imens synger hun klingende klart og kontrolleret. Og når hun er på scenen, står hun ofte rolig og ubevægelig i de tornadoer af lyd, hendes band skaber.

Som en geisha fanget i sine egne følelsers gejser.

Således også når den emotionelle boble brister fra begyndelsen af hendes nye album, Be The Cowboy. Åbneren, den storladne »Geyser«, starter med en lukket, metallisk klingende synthesizer, men folder sig til sidst ud som et spruttende bjerg af lyd.

Nummeret er en regulær følelsesudladning, men det er ikke bare en følelsesudladning. Slet ikke, for Mitskis patosfyldte indierock er tillige stram og elegant og gennemkomponeret.

»Geyser« varer blot to et halvt minut, men er som en fuldendt proces, hvor hverken melodi, harmonisering eller produktion vender tilbage til sit udgangspunkt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu