Læsetid: 7 min.

’Hvis din mor siger, hun elsker dig – så afprøv påstanden’ og andre lektioner fra den legendariske reporter Seymour Hersh

Ekstrem kynisk, totalt skeptisk og med en terriers stædighed var Seymour Hersh sin generations største undersøgende journalist. Men også en af de mest kontroversielle. Hans erindringer er en lærebog i undersøgende og engageret journalistik og en fortælling om en gylden fortid
Seymour Hersh har netop udgivet sine erindringer. 

Seymour Hersh har netop udgivet sine erindringer. 

Tobias Selenas Markussen

17. august 2018

Den nu 81-årige amerikanske journalist Seymour M. Hersh sætter ikke sit lys under en skæppe i sin erindringsbog Reporter.

Efter læsningen af bogens 355 sider er man ikke i tvivl om, at han kun meget sporadisk har tvivlet på egne evner. Han har aldrig anglet efter popularitet, han har lagt sig ud med alt og alle – inklusive sine skiftende redaktører – og den medfølende, menneskelige omgangstone er fremmed land for ham. Han stoler ikke på nogen.

En af bogens mere bombastiske læresætninger er »If your mother says she loves you – check it out«, altså selv en mors kærlighedserklæring skal ikke tages for gode varer, før den er godt og grundigt researchet.

En anden læresætning er resultatet af de hundreder af interview, han har foretaget. Han har på utallige historier brugt uger og måneder på at rejse USA tyndt for at finde mennesker, der kan af- eller bekræfte andres påstande. De vil ofte ikke udtale sig, men skridt for skridt får han dem i metodiske timelange samtaler til at fortælle sandheder, som de selv – eller højere magter – har gjort alt for at glemme eller skjule.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Randi Christiansen
  • Christian Skoubye
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Peter Beck-Lauritzen
  • Jens Carstensen
  • Stig Bøg
Randi Christiansen, Christian Skoubye, Bjarne Bisgaard Jensen, Peter Beck-Lauritzen, Jens Carstensen og Stig Bøg anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jan Skovgaard Jensen

Du vil aldrig se Seymour Hersh, som eliten af de danske journalister, rende rundt på Christiansborg og gnubber med de politikere han skal interviewe, og gud hjælpe-mig føle sig så meget hjemme at de går rundt i strømpesokker...

Claus Kristoffersen, Hans Aagaard og Oluf Dragsbo anbefalede denne kommentar