Læsetid: 2 min.

’Ordets magt’ er en forloren feelgoodfilm om racisten og araberen, der blev venner

’Ordets magt’ skal forestille at handle om social opdrift og et umage pars uventede venskab, men skildrer egentlig bare tolereret racisme og sprogligt snobberi. Det havde været en deprimerende fortælling, hvis ikke den var så utroværdig
’Ordets magt’ skal forestille at handle om social opdrift og et umage pars uventede venskab, men skildrer egentlig bare tolereret racisme og sprogligt snobberi. Det havde været en deprimerende fortælling, hvis ikke den var så utroværdig

Another World Entertainment

30. august 2018

På sin første undervisningsdag på jurastudiet på et af Paris’ universiteter kommer hovedpersonen i den franske feelgoodfilm Ordets magt, Neïla (Camélia Jordana), fem minutter for sent til Pierre Mazards (Daniel Auteuil) forelæsning.

Neïla har arabisk baggrund og bor alene med sin mor (Nozha Khouadra) i et højhus i forstæderne. Med sin hættetrøje og sine træningssko gør hun ikke noget for at ligne en færdiguddannet jurist. Hendes måde at komme anstigende på falder den midaldrende topformelle underviser Mazard for brystet, og han benytter anledningen til at hænge hende ud foran hundredvis af medstuderende med nogle racistisk ladede bemærkninger om sharialoven, og hvad han ellers kan finde på. 

Tiden er løbet fra den slags, hvis den ellers nogensinde har været til det.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu