Læsetid: 6 min.

Performancehyldest til Schiele føles både som åndemanerseance og fritidshjem

Performancekollektivet LOGENs intense åbne atelier i anledning af, at den østrigske maler Egon Schiele har været død i 100 år, er så fint, når det sætter sine gæster på arbejde i en fælles famlen. Det er synd, at det også holder dem på sikker afstand
I ’Death to Truth of Beauty’ skal der ikke kigges på Egon Schieles kunst som på et museum. Der skal arbejdes med den som i et værksted.

I ’Death to Truth of Beauty’ skal der ikke kigges på Egon Schieles kunst som på et museum. Der skal arbejdes med den som i et værksted.

Søren Meisner

31. august 2018

Som teenager følte jeg virkelig, at den østrigske maler Egon Schieles billeder talte til mig.

Selv om jeg ikke helt vidste om hvad. Kantede og dog så kødelige kroppe vrider sig på dem. Deres konturer er hårdt optrukne, og deres køn er blottede, og fra deres skulpturelle positurer kaster de blanke, mørke blikke og mystiske håndtegn til os. Disse dystre protopunkede portrætter, som Schiele malede i Wiens intense tider omkring Første Verdenskrig, er så ikoniske, at de, for mig i dag, også føles næsten kitschede.

Schiele selv blev ikke gammel, kun 28. Han har været død i 100 år i år, og det er i den anledning, at scenekunstkollektivet LOGEN den næste måned laver »levende atelier«, som de kalder det, på Teater FÅR302 i København.

Fritidshjemsseance i fineste forstand

Det giver god mening efter en aften i atelieret, hvorfor gruppen – som består af lydkunstneren SØS Gunver Ryberg, scenografen Nathalie Mellbye, skuespilleren Patrick Baurichter, instruktøren Anja Behrens og danseren Sofia Karlsson – kalder deres tre til fire timer lange performance Death to Truth of Beauty.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu