Læsetid: 4 min.

Peter Adolphsen fornyr originalt memoirelitteraturen med gakket katalog over alt det, han ikke kan huske

Med sin nye bog ’Jeg kan ikke huske’ finder Peter Adolphsen nullermænd i det åndelige pulterkammer, og det er slet og ret en fornøjelse at læse hans besynderlige bog. Man griner mere end man græder. Og man bliver hyppigt nostalgisk og vemodig
Det er slet og ret en konstant fornøjelse at læse forfatter Peter Adolphsens »besynderlige« nye bog Jeg kan ikke huske, der »på ægte postmodernistisk facon« handler om forfatteren selv, skriver Erik Skyum-Nielsen i sin anmeldelse.

Det er slet og ret en konstant fornøjelse at læse forfatter Peter Adolphsens »besynderlige« nye bog Jeg kan ikke huske, der »på ægte postmodernistisk facon« handler om forfatteren selv, skriver Erik Skyum-Nielsen i sin anmeldelse.

Simon Fals

21. august 2018

»En bog, der bare bliver ved, indtil den holder op«. Således beskriver Peter Adolphsen sin nye, ubønhørligt nørdede bog, hvormed han på små 200 sider tager pis på memoirelitteraturen ved at opregne alt det, han ikke kan huske. Opskriften på bechamelsovs. Navnet på den første kvinde, han var i seng med. Hvornår han første gang spiste ananas.

Eller hvornår han fik den lille behårede plet på halsen, for slet ikke at tale om hele to behårede pletter på maven – både den i højre og den i venstre side, og ikke at forglemme en behåret plet på ydersiden af højre arm!

Privat og intimt

Med kropslige detaljer som disse sender Peter Adolphsen anmelderens tanker på langfart og tilbage til den uskyldens tid, da forfatteren og tænkeren Villy Sørensen fastholdt, at en forfatters private person ikke kom værket og læseren ved. Han udtalte noget i retning af, at det menneskelige i litteraturen gerne måtte blive personligt, men aldrig måtte blive privat.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kurt Nielsen
  • Maria Francisca Torrezão
Kurt Nielsen og Maria Francisca Torrezão anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu