Læsetid: 3 min.

En prinsesse, en dæmon og en alf går ind på en beverding

Matt Groening følger den satiriske animationsserie ’The Simpsons’ op med den underholdende ’Disenchantment’, der foregår i et middelalderligt eventyrland og handler om en utilpasset prinsesse og hendes oplevelser
Den stordrikkende og selvstændige prinsesse af Dreamland, Bean, i fuldt firspring sammen med vennerne Elfo og Luci i Matt Groenings ’Disenchantment’. 

Den stordrikkende og selvstændige prinsesse af Dreamland, Bean, i fuldt firspring sammen med vennerne Elfo og Luci i Matt Groenings ’Disenchantment’. 

Netflix

17. august 2018

»Jeg vil hellere dø en stor død end leve et lille liv,« siger alfen Elfo, lige inden han stikker af fra sin eventyrlandsby, hvor alle er glade og synger hele tiden.

Det gider Elfo bare ikke. Han vil også prøve nogle andre sindsstemninger og måder at leve på, og det må man sige, at han får lov til i The Simpsons-skaberen Matt Groenings nye, animerede Netflix-serie, Disenchantment.

Hovedpersonen i serien, der foregår i en eller anden ubestemmelig, europæisk udseende eventyrmiddelalder, er om den unge prinsesse Bean, der ikke er som de fleste andre prinsesser. Hun vil hellere drikke, slås og spille kort end giftes med den kedelige prins, som hendes far, kongen, har valgt til hende af strategiske og økonomiske årsager.

Jomfru er hun heller ikke længere. Og i selskab med Elfo, som dukker op i kongeriget Dreamland, som Bean er arving til, og dæmonen Luci – som mystiske mennesker har sendt ud for at korrumpere hende – roder den viljestærke, selvstændige prinsesse sig hele tiden ud i vanskeligheder, der blandt meget andet har med gravrøveri, stoffer, eksorcisme og spirituskørsel at gøre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu