Læsetid: 3 min.

Den storslåede australske western ’Sweet Country’ fortæller dragende om landets rå natur og racisme

Somme tider skildres ondskab bedst i fuldstændigt mørke. Andre gange udstilles den bedst under den ubarmhjertige sol. En anderledes menneskejagt driver det dragende drama i Warwick Thorntons råsmukke western ’Sweet Country’ om en aboriginers skæbne i 1920’ernes Australien
Den australske western ’Sweet Country’ følger ikke de vante stier. Filmen bygger på westernkonventionerne, men undgår løbende klicheerne i fortællingen og karaktererne såvel som på billed- og lydsiden.

Den australske western ’Sweet Country’ følger ikke de vante stier. Filmen bygger på westernkonventionerne, men undgår løbende klicheerne i fortællingen og karaktererne såvel som på billed- og lydsiden.

Angel Films

9. august 2018

»Hvor har du fået de sorte kreaturer fra?« spørger krigsveteranen Harry, da han en dag dukker op som den nye nabo på Freds ranch i Alice Springs anno 1929.

Det går et øjeblik, før Fred (Sam Neill) forstår, at Harry (Ewen Leslie) hentyder til den aboriginerfamilie, som hjælper ham på ranchen. Den religiøse Fred forklarer tålmodigt, at i hans bog er alle mennesker lige, og i øvrigt bliver der hverken drukket eller røget på hans jord.

Fra det øjeblik ved vi godt, at det naboskab kun kan ende galt. Ikke mindst fordi Warwick Thornton åbner sin fremragende anden film Sweet Country med et billede af kogende væske over bål.

Da Harry ender samtalen med at bede Fred om at være en god kristen og få aborigineren Sam (Hamilton Morris) til at hjælpe sig med et hegn, rides en klassisk westernfortælling fra den barske australske natur i gang. Men Sweet Country følger ikke de vante stier. Filmen bygger på westernkonventionerne, men undgår løbende klicheerne i fortællingen og karaktererne såvel som på billed- og lydsiden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Eva Schwanenflügel
  • Alvin Jensen
  • Trond Meiring
Olaf Tehrani, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu