Læsetid: 4 min.

Usædvanligt smukt portræt af en teenagepige

Mexicanske Guadalupe Nettels selvbiografiske romanværk er en vidunderlig smuk skildring af hendes barndom og ungdom i Mexico City – og politisk på sin egen måde
24. august 2018

Hvis man spørger den mexicanske forfatter Guadalupe Nettel selv, er hendes roman Kroppen jeg blev født i ikke et fiktionsværk, men en autobiografisk bog, hendes memoirer. 

Kroppen jeg blev født i, der netop er blevet oversat til dansk – legende let og elegant af Liv Camilla Skjødt – er en barndoms- og ungdomsroman, en coming-of-age-story om et usædvanligt barn, der vokser op i Mexico Citys halvfjerdserflippede segment samt i et socialt belastet område i en fransk forstad.

Romanen fortælles i retroperspektiv, som en lang talestrøm henvendt til en læge, dr. Sazlavski, der aldrig selv udtaler sig. Den unavngivne jegfortæller lader ganske rigtigt til at være forfatteren selv; har man set et fotografi af Guadalupe Nettel vil man vide, at hun har et ’skævt’ øje, og romanen begynder da også med historien om dette øje:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu