Læsetid: 4 min.

Barnet, der størknede

Malene Ravns medrivende slægtssaga om det uægte danske barn af en kinesisk tryllekunstner demonstrerer hendes mesterlige fortælleevner
21. september 2018

Fast og flydende slår skarpt mod hinanden i Malene Ravns mesterligt fortalte nye roman, I dine øjne. I romanen møder kroppens bløde, flydende konsistenser en omverden, der kræver hårdhed af dem, som vil overleve. Det lykkes for barnet Erik, der så at sige størkner for læserens øjne – men han betaler en pris for at holde sammen på sig selv.

Med I dine øjne har Malene Ravn skrevet en stor og bredspektret slægtsroman, der adskiller sig fra hendes tidligere ordknappe bøger, Det eneste rigtige (2014) og Mia (2016). Genkendelig er en suveræn fortæller, der i et kropsnært sprog fremstiller sammenhængen mellem barn og voksen.

Usædvanligt som Eriks liv er, har han måske fællestræk med mange andre, der voksede op tidligt i det 20. århundrede. Man må tro, at det, der har fascineret Malene Ravn, netop er kontrasten mellem fortidens nu-taler-vi-ikke mere-om-det-kultur og nutidens optagethed af eget og andres følelsesliv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu