Læsetid: 6 min.

»’Black Panther’ tog fat på vigtige temaer som frihed og rettigheder, vi asiater fik en film om de rige«

For første gang i årtier har Hollywood produceret en blockbuster med asiater i alle bærende roller. Det her er ikke en film, men en bevægelse, lød det fra instruktøren af ’Crazy Rich Asians’ op til premieredagen i USA. Men i Asien er der længere mellem applauserne
’Crazy Rich Asians’ vil gerne være en del af en bevægelse, der arbejder for at øge diversiteten i filmbranchen, men selvom filmen foregår i Singapore, hvor kinesere, malaysiere og indere udgør de største befolkningsgrupper, er der udelukkende rige kinesere i centrum.

’Crazy Rich Asians’ vil gerne være en del af en bevægelse, der arbejder for at øge diversiteten i filmbranchen, men selvom filmen foregår i Singapore, hvor kinesere, malaysiere og indere udgør de største befolkningsgrupper, er der udelukkende rige kinesere i centrum.

Capital Pictures

7. september 2018

Filmen Crazy Rich Asians er en to timer lang guldglitrende og luksusdryppende romantisk komedie. Den storhitter i de amerikanske biografer og er blevet modtaget af landets anmeldere og presse som et stykke filmhistorie. Ikke så meget på grund af handlingen – et mere letbenet askepotplot skal man lede længe efter. Derimod er rollelisten det store samtaleemne. For den består stort set udelukkende af asiater. Det er ikke set de sidste 25 år i en større Hollywood-produktion. Og det er en stor ting.

Men først et par ord om filmen. Filmen følger kæresteparret Rachel og Nick, der begge er succesfulde professorer i New York. Rachel er vokset op i byen som datter af en kinesisk migrant, mens Nick er fra Singapore. At han er arving til en gigantisk familieformue finder Rachel først ud af, da parret rejser til Sydøstasien, hvor Nick skal være forlover ved sin bedste vens bryllup.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu