Læsetid: 5 min.

Danh Vo er en stilsikker kunstnerisk elegantier

Danske Danh Vo, der er blevet en international stjerne i kunstverdenen, indtager Statens Museum for Kunst med en totaliscenesættelse af centrale dele af museet samt mere end 75 værker fra de seneste 15 år. Værkernes appel til eftertænksomhed bliver vakt gennem kunstnerens suveræne æstetiske forførelse, som charmerer til refleksion
Pressefoto fra Udstillingen Take My Breath Away, som i efteråret vises på Statens Museum for Kunst.

Pressefoto fra Udstillingen Take My Breath Away, som i efteråret vises på Statens Museum for Kunst.

Abigail Enzaldo og Emilie Barnabe’Garcia/SMK

4. september 2018

Det er ikke uden grund, at Danh Vo (f. 1975) er en af de mest succesrige og eksponerede kunstnere fra Danmark på den internationale kunstscene i øjeblikket.

I sine værker arbejder han med en elegance, præcision og økonomiseren, som er både underspillet og æstetisk raffineret, men samtidig sprængfyldt med subtile politiske elementer, der spiller på verdenshistorie såvel som på kunstnerens selvbiografi. Og ikke mindst alle de punkter, hvor den store historie og den personlige historie er i berøring med hinanden. Det er avanceret konceptkunst, men ofte storladen og smuk samt fyldt med en for genren sjælden patos.

Mange af hans værker sammenfletter diskret geopolitiske, seksualpolitiske og personlige temaer gennem brug af eksisterende, historiske genstande, der modificeres og forvandles til værker. Hvis ikke Danh Vos kunst skal forekomme komplet utilgængelig, er det derfor nødvendigt at kende lidt til kunstnerens biografi.

Danh Vo er født i Vietnam og flygtede derfra i båd sammen med sin familie i 1979. De blev samlet op af et fragtskib fra Mærsk og endte efter et ophold i Singapore i Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Hjerl-Hansen
Morten Hjerl-Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu