Læsetid: 5 min.

’Ditte & Louise’ er båret af landets velvilje, men tynget af trangen til at ville kulminere ge-ni-alt

Meget sjove Ditte og Louise er blevet nationale tv-helte efter, at DR aflyste tredje sæson af deres serie, men når spillefilmen ’Ditte & Louise’ vil løfte sig op til nye kunstneriske højder, falder filmen nærmest fra hinanden
Ditte & Louise er stadig sjove efter at være transformeret fra seriefigurer til det store lærred. Men noget af subtitliteten går også fløjten. Foto fra filmen.

Ditte & Louise er stadig sjove efter at være transformeret fra seriefigurer til det store lærred. Men noget af subtitliteten går også fløjten. Foto fra filmen.

Rolf Konow

13. september 2018

Det var aldrig, fordi DRs komedieserie Ditte & Louise som sådan var ge-ni-al. Men den var god, nogle gange rigtig god, der var energi og charme og drypvis anarki i den. Ditte Hansen og Louise Mieritz viftede med en stor, vrikkende langefinger – ikke ad mænd, men ad trælse kønsroller og magtsyge generelt og af alt det bøvl i relationer og brancher, som forskelsbehandling kan afføde.

Over to sæsoner oprullede de fortællingen om to sjove, rødvinsbællende veninder og kolleger, der i navn og gavn lidt lignede de to skuespillere bag. De kæmpede i en mandsdomineret underholdningsbranche og med børn, mødre, deres kroppe, hinanden og henholdsvis kontrolløshed og kontroltrang.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Randi Christiansen

Jeg vil ha ditte og louise tilbage på skærmen - og jonathan spang ... og hvornår mon klovn bliver fyret? Når de får kniven ind, hvor det gør ondt de forkerte læs rigtige steder? Hvem er det lige, at man ihvertfald ikke skal satirisere over i landets magtelite?