Læsetid: 5 min.

Eminem er vred. Og han har ikke lydt bedre i 10 år

Den amerikanske legenderapper Eminem har gjort sig fri af pinlige samlebåndsomkvæd og populærmusikalske faldgruber og har leveret et album, hvor hans knivskarpe rimteknik for første gang i lang tid ikke fungerer som mål i sig selv, men som middel til at spidde kritikere og konkurrenter
Eminem optrådte ved årets Roskilde Festival.

Eminem optrådte ved årets Roskilde Festival.

Thomas Borberg

7. september 2018

Siden den unge trailerparkknægt fra Detroit omkring årtusindeskiftet indtog hiphoptronen med uringult karseklip, gråt joggingsæt og sølvkæde har Eminem været kontroversiel – anklaget for at korrumpere ungdommen gennem sine maniske voldsfantasier, sin tilsyneladende misogyni og sit homofobiske vulgærsprog. Han har været provokerende fra førstedagen, men også umulig at komme uden om, og hans skelsættende hovedværker – The Marshall Mathers LP fra 2000 og The Eminem Show fra 2002 – står med deres ørehængende omkvæd og rimtekniske overskud som uantastelige bidrag til den hiphopske kanon.

Det sidste årti har dog været en regulær deroute for rapikonet. Nedturen begyndte på albummet Recovery fra 2010, hvor spydighed blev erstattet af sløset sentimentalitet; de simple, karakteristiske Dr. Dre-produktioner afløst af tandløs kommercielhiphop; og de animerede refræner fravalgt til fordel for tyndslidt radio-R&B (læs: Rihanna). Et forfald, der kulminerede med sidste års affaldsudgivelse Revival – et gyseligt pinligt album, der fik hug fra såvel hiphopkolleger som anmeldere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu