Læsetid: 2 min.

Farven lilla og får på inklusionsafveje

De bedste billedbøger er som poesi, tætte og koncentrerede i smagen. De værste billedbøger er som b-romaner, lange og forklarende. ’Lilla’ af Sissel Horndal placerer sig et sted midt imellem
De bedste billedbøger er som poesi, tætte og koncentrerede i smagen. De værste billedbøger er som b-romaner, lange og forklarende. ’Lilla’ af Sissel Horndal placerer sig et sted midt imellem

fra bogen

7. september 2018

Den gul, grønne og lilla forside viser et lilla lam, som rækker tunge og vender en skidende bagende ud mod læseren. Så er scenen sat for en trodsig ener. Desværre fordamper den rebelske stemning relativt hurtigt i Sissel Horndals historie om, hvordan man forvalter det at være anderledes.

Et lilla lam bliver født og dets farve afviger markant fra flokkens farveforståelse. Selv mor Fionna nægter at tage Lilla med op på fjeldet, for lilla er lig med farlig. Kun Gammelfår vil vide af Lilla, og hun tager derfor Lilla under uldtotterne og med op på fjeldet, hvor hun fortæller Lilla om naturen og den farlige Dødningekløft. Da den væmmelige Knogle-knaser dukker op, redder Lilla flokken ved at lokke udyret efter sig og som en rigtig himmelspringer springe over den frygtindgydende kløft. Alt ender i fryd og fornøjelse, selv Fionna vil gerne have et lilla får mere.

Der er enkelte fine og sjove replikker, som eksempelvis denne: Da de andre får spørger Gammelfår: »Tror du, den her lille uldtot er farlig?«, svarer hun: »Farlig? Næ. Jeg tror, hun er lilla. Og hvis der er noget, jeg ikke er bange for, så er det lilla.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu