Læsetid: 5 min.

Film om Store Edie og Lille Edie – og deres aparte eneboertilværelse i rigmandskolonien East Hamptons

Göran Hugo Olssons fascinerende ’Den sommer’ samler op, hvor Mayslesbrødrenes dokumentarfilmmesterværk ’Grey Gardens’ slap – eller rettere fortæller, hvad der gik forud for den bittersøde historie om en excentrisk mor og datter, som engang var en del af Amerikas økonomiske og åndelige aristokrati
Lille Edie sammen med sin kusine, Lee Radziwill, i Göran Olssons fascinerende dokumentarfilm om familien, ’Den sommer’.

Lille Edie sammen med sin kusine, Lee Radziwill, i Göran Olssons fascinerende dokumentarfilm om familien, ’Den sommer’.

Thunderbolt Productions

4. september 2018

Det er ikke svært at forstå, hvorfor dokumentarfilmbrødrene Albert og David Maysles blev fascineret af Edith Ewing Bouvier Beale og hendes datter, Edith Bouvier Beale, kaldet Store Edie og Lille Edie, da de første første gang besøgte dem i deres fantastiske hus, Grey Gardens, der ligger i en tilgroet have med udsigt til havet i East Hamptons, rigmandskolonien på Long Island uden for New York.

I mange år havde mor og datter boet helt alene i det enorme hus, der med tiden var blevet til et slumagtigt eventyrland fuld af katte, vaskebjørne, gamle møbler, skidt og skrald. Og her levede det aparte par en eneboertilværelse næret af drømme om en fjern fortid, hvor de tilhørte den amerikanske overklasse.

Store Edie var ud af en velhavende familie, og hun var tante til Jacqueline Kennedy Onassis, der var gift med præsident John F. Kennedy indtil hans død og siden med den hovedrige, græske skibsreder Aristotle Onassis.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Steffen Gliese
  • Morten Hjerl-Hansen
  • Mette Poulsen
  • Maj-Britt Kent Hansen
Steffen Gliese, Morten Hjerl-Hansen, Mette Poulsen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer