Læsetid: 5 min.

Det gode og det onde mørke

Både nabofamilien, Pryds, og selve skrivestilen hænger og dasker underligt uden på Merete Pryds Helles på mange måder magtfulde efterfølger til succesen ’Folkets skønhed’
Merete Pryds Helle er aktuel med ‘Vi kunne alt’.

Merete Pryds Helle er aktuel med ‘Vi kunne alt’.

IVAN RIORDAN BOLL

7. september 2018

Over hvert kapitel af Merete Pryds Helles nye bog er der anbragt en stjerne. Den pynter i sig selv, men skal også pege på romanens centrale symbol, Syvstjernen, Plejaderne eller De Syv Søstre. Sådan kalder vi en hob af varme, blå stjerner i stjernebilledet Tyren, dannet inden for de sidste hundrede millioner år. Det ligner en lille barnevogn, nogle påstår en øse med hank.

Mange af os kan se flere stjerner end de syv. Profeten Muhammed kunne efter sigende se elleve, og Merle, romanens hovedperson, kan hen imod handlingens slutning se tolv. Men hun er nu også noget ud over det sædvanlige: intuitiv, sensitiv, lysende intelligent, med særlig flair for matematik. Hendes klassekammerater i Syvstjerneskolen i Værløse kalder hende for Duksen. Du er grim, siger pigerne. Ser du dig aldrig i spejlet?

Mobning vil være for mild en glose til at beskrive, hvad hun udsættes for. Hendes jævnaldrende af samme køn ter sig aldeles modbydeligt, og allerværst er drømmeprinsen Jet, ham med det smukke smil, den lige næse og de lysende blå øjne, som kysser hende den ene dag og den næste kræver fem hundrede kroner for sammen med sine beundrerinder at lade hende være i fred.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu