Læsetid: 5 min.

’Ku’ godt må godt’ er tåkrummende på et niveau, som ikke er set mage før i dansk tv

Akavetheden når helt nye højder på dansk tv i DR3’s dokumentarserie ’Ku’ godt må godt’, som med én case demonstrerer, at det åbne forhold er en svær størrelse
Malou og Alex er ikke helt enige om spillereglerne i DR3’s ’Ku’ godt må godt – fortælling fra et åbent forhold’. 

Malou og Alex er ikke helt enige om spillereglerne i DR3’s ’Ku’ godt må godt – fortælling fra et åbent forhold’. 

DR Presse

14. september 2018

Vi har nok alle sammen været der. Det der tidspunkt i livet – måske i begyndelsen af 20’erne – hvor man på én gang vil alting og samtidig er i tvivl om det hele. Man vil have singlelivets frihed, og man vil have tosomhedens tryghed – men uden parforholdets småborgerlige eksklusivitet.

Selv skrev jeg ligefrem et manifest, kan jeg huske, i hvilket jeg under en lidt studentikos overskrift lånt fra Halfdan Rasmussen – Forelsket, forlovet, forgiftet – tordnede imod ægteskabets lænker. Det faste parforhold rimer på krav, jalousi og skænderier, mente jeg, og derfor skulle man ikke putte forelskelse og liderlighed ned i kærestekassen, medmindre man ville gøre det hverdagsagtigt og kedeligt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Hjerl-Hansen
  • Jørn Andersen
Morten Hjerl-Hansen og Jørn Andersen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anders Sørensen

Man kan vel næppe dokumentere noget som helst med en enkelt case. Altså ud over denne enkelte case. Hvilket vel mere kalder på betegnelsen "udstille", end det kalder på "dokumentere".

Der er sikkert folk i andre åbne forhold, der har det anderledes.

Karsten Lundsby, Mogens Holme, Bassim Walid og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Morten Hjerl-Hansen

Rørende enig i anmeldelsen.

Åndelig sadisme, kynisme, menneskekulde, umodenhed eller bare ren og skær fjollethed? Lad os dog få indledt, eller i det mindste suppleret, den slags, sikkert udmærkede programmer, med en filosofisk diskussion. Uden holdninger. Jeg gider ikke holdninger til sex. Jeg gider ikke mediebestaltede mediehelgener som i platte og langt ude Rado24Syv. Jeg gider ikke høre på dem. Øv. (Hæhæ.)

Programmet burde hedde

"Alt er rystet rundt i dagens Danmark, Michelle"

Det er vel egentlig det udsagn, programmet abonnerer på. Men alt er ikke rystet rundt i dagens Danmark, Michelle. Sorgen er fælles for alle aldre og alle mennesker. 1. Tabssorg, 2. Ensomhed, 3. Sorgen over ikke at kunne skille tingene ad, 4. Længsel og 5. Sorgen over at være os selv nærmest.

Vi må gerne tosse lidt rundt i start 20erne. Være i sorg-løse perioder. Ikke for meget. Ikke sådan at vi skader hinanden og gør hinanden små. Men sorgløshed er i formidlingsmæssig henseende uinteressant hvis den er i rå form. Man må ikke som mere moden hygge sig med stedfortrædende sorgløshed. Man skal selv leve.

Når man lever sorgløst har man ikke brug for at trøste hinanden og grine sammen. En moden kærlighed er værd at stræbe efter.

Filosoffen Maradjøngade har sagt det så smukt: Modne kvinder må sættes på plads i gensidig afhængighed af trøst og opmuntring, når de vil tage i mod løbere fra fremmede byer.

Det er synd for menneskene. Det er synd for os at vi lever i en ungdomsdyrkende tid, hvor vi "får lov" til at drømme om permanent sorgløshed "sammen" med de unge uden at en kunstner, en dramatiker, har fået lov til at try.

Kom så DR. Genopliv TV Teatret.

"Hvordan det er gået til, ved jeg ikke, men et tv-hold fra DR3 har fået dem overbevist om, at det er en god idé at vise hele verden deres private glæder og sorger i en tv-dokumentar"
Det er nu ikke så mystisk. Siden skodkanalen TV2 kom til sidst i 80'erne, er det kun gået én vej: Nedad. TV2 trækker niveauet i bund - det må jo så være derfor, at TV2 i forårets mediedebat aldrig fik ét eneste kritisk ord fra div politikere i blå blok inkl. Soc.dem.

Karsten Lundsby, Mogens Holme, Ole Frank, Benny Larsen og Per Meinertsen anbefalede denne kommentar