Læsetid: 3 min.

Lettelse og øjeblikkelig kådhed samt andre lovende begyndelser i afsnit 2 af ’Gift ved første blik’

Efter fire sæsoner af ’Gift ved første blik’ ved man efterhånden, at de lovende begyndelser ikke kan vurderes ud fra størrelsen på de nygiftes armbevægelser. Selv eksperterne har lagt pseudovidenskabeligheden på hylden til fordel for den snusfornuft, de deler med alle os, der ser programmet. I andet afsnit omhandler det bl.a. hunde
Vanessa på 29 er fra Esbjerg og arbejder på et forsorgshjem. Hun er gift med Stefan.

Vanessa på 29 er fra Esbjerg og arbejder på et forsorgshjem. Hun er gift med Stefan.

Fra DR

6. september 2018

Jeg forestiller mig, det har været en god dag på jobbet for matchmakerne bag DR 1’s potentielt livsomvæltende realityprogram ’Gift ved første blik’da det gik op for dem, at de fraskilte og midaldrende sjællændere Eva og Carsten, som vi møder i andet afsnit af femte sæson, begge to er hundemennesker.

Puslespillet af livsstilspræferencer, selvbilleder, holdninger, fysisk tiltrækning, tilknytningsmønstre og bopælsadresser virkede pludseligt mere overkommeligt at løse, da det viste sig, at coachen Eva har en lille vimsende nips af en hund og bruger en del af sin fritid på frivilligt arbejde i dyreværnsforeninger, mens brandmesteren og campingpladsbestyreren Carsten deler sit hjemmeliv med en trebenet schäferhund. Ren matchmæssig perfektion. 

Små og store armbevægelser

Det mente Eva og Carsten vist også selv, cirka fra de fik øje på hinanden (og på hinandens øjne for den andens lækkerhed) og at dømme ud fra det lange kram, de gav hinanden i rådhushaven, da de satte programrekord for lettelse og øjeblikkelig kådhed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

hvad hulen? siden hvornår hører det her fup-reality til på en en relativt lødig avis?

Christel Gruner-Olesen, Hans Larsen, Bo Carlsen, Hanne Ribens, Hans Aagaard, Eva Schwanenflügel og Berith Skovbo anbefalede denne kommentar
Maj-Britt Kent Hansen

Programmet og de medvirkende fremstår for visses vedkommende noget umodent. Skrigende og skrålende veninder - og så selve iscenesættelsen: Alle fire giftemodne pruster, fordi det er SÅ skræmmende, spændende - fortsæt selv.

Idéen er og bliver syg.

Herdis Weins, Bo Carlsen, Hanne Ribens, Hans Aagaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Hvorfor synes Informations kulturredaktion, at denne serie er interessant? Hvordan adskiller jeres blik sig fra et dameblads? Information er for mig en kritisk avis, men ikke når det gælder synet på denne konceptuelle TV serie. Diskuter fx hvorfor så mange ser den? Hvorfor er der historisk og samfundsmæssigt så mange, der har svært ved at finde en partner? Hvorfor er skilsmisseprocenten så høj, når nu så mange gerne vil leve i ægteskab? Jeg sendte en mail som reaktion på Informations sidste anmeldelse af serien, hvor jeg uddyber ovenstående. NU anmoder jeg om at den bliver bragt som læserbrev. Tak

Hans Larsen, Bo Carlsen, Hans Aagaard, Katrine Damm, Søren Bro, Eva Schwanenflügel og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Det er gak i låget at beskæftige sig med denne underlødige serie i en avis, der betragter sig selv som seriøs.

Hans Larsen, Bo Carlsen, Hans Aagaard, Katrine Damm og Søren Bro anbefalede denne kommentar
christian christensen

De læsere som finder serien underlødig, må alligevel have beskæftiget sig indgående med den, siden de kan fælde denne dom. Eller er det en dom fældet på førstehåndsindtryk og overfladisk analyse?

@Christian Christensen, nu behøver man spise hele lorten for at kende dens smag, og programmet er jo skåret over præcis samme læst som alle de andre.

Eva Schwanenflügel

@ christian christensen
08. september, 2018 - 04:06

Christian, jeg har set første afsnit af denne reality-serie, og den kedede og irriterede mig af h.. til.
Den forekom mig at være ligeså interessant som at se maling tørre.
Muligvis har den siden udviklet andre koncepter, men sammenblandingen af det overpædagogiske med det falske var bare for uvirkelig en størrelse at spilde tid på..
Hvis du eller andre finder serier som denne fantastiske, så er det da fint.
Men ligefrem at bruge spalteplads i en seriøs avis på noget man ligesåvel kunne finde i Se & Hør synes mig noget overdrevent, ihvertfald vinklingen taget i betragtning. Det er jo en stående hyldest til selve reality-konceptet, som jeg egentlig tror mange finder noget kvalmt..

christian christensen

Når jeg ser serien, så funderer jeg over, hvorfor deltagerne stiller op. Det er psykologisk interessant. Nogle fortæller, at de har været på 20 eller 30 dates og stadig ikke fundet den rigtige, eller de har været alene rigtigt længe, og nu MÅ de have en partner. Men man kunne få den ide, at fejlen dybest set ligger hos dem selv. Uanset hvem de fik præsenteret, så ville det alligevel ikke være den rigtige. For dem er lykken måske en ideal tilstand, som de kun vil drømme om, men helst ikke opleve i virkeligheden. For som Oscar Wilde sagde blablabla….

Det kunne være interessant, hvis kulturredaktionen tog sig tid til at svare på opfordringen til at reflektere principielle spørgsmål som i min ovenstående kommentar: fx hvorfor er serien interessant for så mange? Altså opfordring til at kulturredaktionen ikke blot har et eksplicit historisk kulturelt blik, men også er i dialog med os læsere!!!!!!!